Безкоштовні космічні сеанси для школярів Дніпра та Дніпропетровської області

07 грудня
З 1 грудня 2023 року Planetarium Noosphere розширює свою соціально спрямовану діяльність, запроваджуючи спільно з Департаментом гуманітарної політики Дніпровської міської ради безкоштовні космічні сеанси (уроки астрономії та природничих наук) для учнів 1-11 класів м. Дніпро, які відбуватимуться щотижня з понеділка по середу о 9:30 до червня 2024 року.

Для запису на безкоштовний космічний сеанс для учнів 1-11 класів м. Дніпро необхідно звернутися до адміністрації закладу освіти, яка сформує групи учнів та централізовано організує візит.



Також спільно з Департаментом освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації Planetarium Noosphere запроваджує безкоштовні космічні сеанси (уроки астрономії та природничих наук) для учнів 1-11 класів Дніпропетровської області, які проводитимуться щоп'ятниці о 10:00 до червня 2024 року.

Для запису на безкоштовний космічний сеанс для учнів 1-11 класів закладів середньої освіти Дніпропетровської області необхідно звернутися до Департаменту  освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації.



Для учнів 1-4 класів проводитимуться інтерактивні квести, які включатимуть ознайомлення з основами астрономії в ігровій формі та перегляд повнокупольного мультфільму. Для учнів 5-11 класів — пізнавальні космічні сеанси, які включатимуть екскурсію експозоною з космічним гідом Planetarium Noosphere, перебування у зоні віртуальної реальності та перегляд повнокупольного фільму. 



Крім того, як соціально-відповідальний проєкт, вже в перші тижні від початку повномасштабного вторгнення Planetarium Noosphere долучився до волонтерства і спільно з Департаментом гуманітарної політики Дніпровської міської ради відкрив свої двері для українців з інших міст, які знайшли прихисток у м. Дніпро, з  метою надання емоційної підтримки під час проведення безкоштовних космічних сеансів. 

На цей час безкоштовні сеанси Planetarium Noosphere відвідали понад 8500 людей, з яких 7000 — діти. 

Нагадуємо, що для організації візиту потрібно звернутися до Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради за телефоном +38(098)039-09-49.

Фото: Департамент гуманітарної політики ДМР.

У Planetarium Noosphere відкрилася виставка картин на тему космічної екології

Сьогодні, 12 квітня 2024 року, у просторі Planetarium Noosphere відбулося відкриття виставки “Heavy metals” (“Важкі метали”) дніпрянки Анастасії Розум...

Європейський глядач побачить три повнокупольних фільми Planetarium Noosphere

Три повнокупольні фільми виробництва Planetarium Noosphere були відібрані для показу в рамках міжнародного фестивалю повнокупольних фільмів Fulldome F...

Прем’єра оновленої програми в Planetarium Noosphere: нові космічні подорожі вже з 17.03!

З 17 березня 2024 року в Planetarium Noosphere до Міжнародного дня планетаріїв розпочинається прем'єра двох повнокупольних фільмів та чотирьох тематич...