Святкуємо Новий рік космічно!

13 грудня
З 1 грудня 2022 року у Planetarium Noosphere розпочалась особлива новорічна програма, яка неодмінно принесе вам радість і незабутні емоції! 

До оновленої програми увійшли аж 4 нові повнокупольні фільми і мультфільми, а також авторська програма космічного гіда Альони Таратухіної, яка миттєво занурить у світ космосу. А для того, щоб ви змогли легко обрати свою наступну космічну подорож, наводимо перелік новинок.

«Межі досяжного»

Під час перегляду цього повнокупольного фільму ви дізнаєтесь, як людству вдалось досягти космосу, винайти й удосконалити технологію, яка дозволяє подолати гравітаційне тяжіння Землі та врахувати всі виклики і небезпеки. 

Звичайно, щоб ми змогли перетнути межі досяжного, потрібні дуже потужні ракети з величезною кількістю палива. Проте ця програма розкриє вам таємницю, як далеко ми можемо дійти, використовуючи сучасні технології, та чи зможемо ми коли-небудь досягти планет, що обертаються навколо інших зірок.

​​​​

«Чарівний глобус»
Це захоплива пізнавальна історія, створена компанією Creative Planet (режисер Maciej Ligowski). Мультфільм має чітку навчальну структуру, аби маленькі глядачі поринули в дивовижний світ явищ природи та зрозуміли найголовніше — у природі все взаємопов'язане!

Маленька дівчинка Мія, яка проводить канікули у свого дідуся, випадково знаходить таємничу частину астрономічної машини. Едмунд, доволі ексцентричний дядько Мії, підмовив дівчинку використати секретні сили інструменту, щоб змінити пори року у світі. Під час роздумів Мія усвідомлює всі можливі наслідки, проте Едмунд не хоче відмовлятися від плану. Чим завершилась ця історія, дізнавайтесь під час перегляду повнокупольного мультфільму «Чарівний глобус».



«Подорож зі світлом» 

Ми знаємо, що Сонце є найближчою до Землі зіркою, яка генерує світло і тепло, необхідні для життя. А вивчення світла Сонця та інших зірок дозволяє пояснити походження, структуру та еволюцію Всесвіту.
Проте Сонце — не єдине джерело природного світла. Вогонь був на Землі з моменту її виникнення і мав дуже велике значення в еволюції людини. Навіть штучне світло і його застосування в медицині чи комунікації розкриває зв’язок між людством, життям і світлом!

Дізнавайтесь про значення світла в усіх сферах нашого життя та його вплив на нашу планету разом з героями повнокупольного мультфільму «Подорож зі світлом».

​​​​​​​

«Зірочка, яка змогла» 

«Зірочка, яка змогла» — це мультфільм про звичайне жовте зореня, яке подорожує космосом у пошуках власних планет. 

Мандруючи простором, воно зустрічає інші зірки і дізнається, що робить кожну з них особливою, а також, що зірки об’єднуються, утворюючи зоряні скупчення та галактики.
Все ж, маленьке зореня знаходить свої планети, кожна з яких радо розповідає йому про себе. 
Дізнайтесь про великий шлях маленького зореня під час перегляду мультфільму у повнокупольному форматі.

​​​​​​​

«Зоряна колиска: від атомів до життя»

Ця новинка, напевно, найособливіша із всіх, адже створена нашим космічним гідом Альоною Таратухіною.
Чарівний голос Альони занурить вас у Всесвіт унікальних явищ, про які можна говорити нескінченно. Але, мабуть, найбільше за все у космосі нас цікавлять саме зорі. Чи не так? Може ми відчуваємо зв'язок із ними?

В авторській програмі «Зоряна колиска: від атомів до життя» ми з’ясуємо, які етапи проходить зірка у своїй еволюції, побачимо дивовижні туманності та дізнаємось, що спільного між людьми та зорями. 

Крім того, команда Planetarium Noosphere продовжує невпинно досліджувати неосяжний Всесвіт, тому це далеко не всі сюрпризи, які чекають на вас!

Зокрема, ми підготували міжгалактичну VR-зону, яка надасть нашим гостям можливість вирушити у справжню космічну подорож, перебуваючи у стінах Планетарію. Завдяки технологіям віртуальної реальності, відвідувачі зможуть вирушити до планет Сонячної системи, побувати на МКС та завітати у міста майбутнього!

Також під час візиту до Планетарію, буде можливість побачити на власні очі розробку компанії Dragonfly Aerospace, частини космічної бізнес-вертикалі Макса Полякова, — компактний супутник μDragonfly, використання якого дозволить збільшити врожайність та уникнути глобальних продовольчих криз.

А поринути у світ космосу наразі можливо вже з перших кроків, адже наших гостей зустрічають ковальські експонати, з якими можна зробити небуденні космічні фото!
Завітайте до Планетарію у Дніпрі, аби побачити все на власні очі!

Переглянути актуальний розклад та придбати квитки на космічні сеанси можна за посиланням

Презентація програми космічного ретриту Planetarium Noosphere в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні

22 липня 2024 року в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні відбулася презентація інноваційної програми космічного ре...

Реєстрацію на «Space Summer Holidays 2.0» розпочато!

Літні канікули тривають, а це значить, що вже час вирушати у нові космічні пригоди разом з Planetarium Noosphere!«Space Summer Holidays 2.0» — це 4 що...

Прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я»

31 травня 2024 року у Planetarium Noosphere відбудеться прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я». Вона включатиме оновлену наукову експозицію, нови...