Прем’єра оновленої програми в Planetarium Noosphere: нові космічні подорожі вже з 17.03!

14 березня
З 17 березня 2024 року в Planetarium Noosphere до Міжнародного дня планетаріїв розпочинається прем'єра двох повнокупольних фільмів та чотирьох тематичних програм.

1. Повнокупольний фільм «100 років вічності» (12+), який занурить вас у подорож від найдавніших цивілізацій та проведе крізь трансформацію уявлень про небеса і нас до сучасної зоряної зали. Ви дізнаєтеся, чому планетарії — це результат тисячолітніх надбань людства у спостереженнях за зоряним небом.



2. Повнокупольний фільм «Кіра» (12+) — пригоди двох відчайдухів Єви і Макса, які кинули виклик всемогутньому президенту мегакорпорації «Бекчейн», що у недалекому майбутньому привласнює найцінніший ресурс на Землі — питну воду.  Вони намагаються привернути увагу до наслідків кліматичних змін і викрити фейки, за допомогою яких мегакорпорація маніпулює суспільством. Коли друзям загрожує небезпека, їм на допомогу несподівано приходить таємнича Кіра. Але хто вона, і на чиєму вона боці? Дізнавайтеся під час перегляду повнокупольного фільму «Кіра».



3. Тематична програма «Зодіакальні сузір’я» (8+), яка дозволить поринути у чарівливий світ пов’язаних із сузір’ями зодіаку міфами та легендами, а також дізнатися відповіді на низку запитань: чим особливі зодіакальні сузір’я, як вони допомагають відшукати планети Сонячної системи на зоряному небі, в чому різниця між сузір’ями зодіаку та знаками зодіаку в астрології та багато інших.



4. Тематична програма «Таємниці Червоної планети» (12+), під час якої ми разом дослідимо загадкову планету Марс. Якого кольору небо на Марсі, і на що схожі марсіанські сніжинки? Яка на вигляд найвища гора Сонячної системи, і завдяки чому вона досягла такої висоти? Дізнавайтеся у ході нашої нової тематичної програми.



5. Тематична програма «Сонячна система: еволюція і сьогодення» (8+) — це уявна мандрівка Сонячною системою у пошуках відповідей на такі питання: як виникли планети, і чому вони всі розташовані в одній площині, що здатні розповісти комети про зародження Сонячної системи та багато інших.



6. Тематична програма «Вода у космосі» (8+), під час якої  ви дізнаєтеся, чому з усіх планет Сонячної системи у рідкому стані вода існує лише на планеті Земля, чи є вода у космосі, куди поділася рідка вода із колишніх водойм на Марсі та чимало інших цікавинок.



Актуальний розклад можна переглянути на сторінці "Афіша".

У Planetarium Noosphere відкрилася виставка картин на тему космічної екології

Сьогодні, 12 квітня 2024 року, у просторі Planetarium Noosphere відбулося відкриття виставки “Heavy metals” (“Важкі метали”) дніпрянки Анастасії Розум...

Європейський глядач побачить три повнокупольних фільми Planetarium Noosphere

Три повнокупольні фільми виробництва Planetarium Noosphere були відібрані для показу в рамках міжнародного фестивалю повнокупольних фільмів Fulldome F...

Корпоративне відвідування Planetarium Noosphere

Новорічні свята — чудова нагода створити теплі спогади та згуртувати колектив у неповторній атмосфері космосу та святкового настрою. Planetarium Noosp...