Прем’єра оновленої програми в Planetarium Noosphere: нові космічні подорожі вже з 17.03!

14 березня
З 17 березня 2024 року в Planetarium Noosphere до Міжнародного дня планетаріїв розпочинається прем'єра двох повнокупольних фільмів та чотирьох тематичних програм.

1. Повнокупольний фільм «100 років вічності» (12+), який занурить вас у подорож від найдавніших цивілізацій та проведе крізь трансформацію уявлень про небеса і нас до сучасної зоряної зали. Ви дізнаєтеся, чому планетарії — це результат тисячолітніх надбань людства у спостереженнях за зоряним небом.



2. Повнокупольний фільм «Кіра» (12+) — пригоди двох відчайдухів Єви і Макса, які кинули виклик всемогутньому президенту мегакорпорації «Бекчейн», що у недалекому майбутньому привласнює найцінніший ресурс на Землі — питну воду.  Вони намагаються привернути увагу до наслідків кліматичних змін і викрити фейки, за допомогою яких мегакорпорація маніпулює суспільством. Коли друзям загрожує небезпека, їм на допомогу несподівано приходить таємнича Кіра. Але хто вона, і на чиєму вона боці? Дізнавайтеся під час перегляду повнокупольного фільму «Кіра».



3. Тематична програма «Зодіакальні сузір’я» (8+), яка дозволить поринути у чарівливий світ пов’язаних із сузір’ями зодіаку міфами та легендами, а також дізнатися відповіді на низку запитань: чим особливі зодіакальні сузір’я, як вони допомагають відшукати планети Сонячної системи на зоряному небі, в чому різниця між сузір’ями зодіаку та знаками зодіаку в астрології та багато інших.



4. Тематична програма «Таємниці Червоної планети» (12+), під час якої ми разом дослідимо загадкову планету Марс. Якого кольору небо на Марсі, і на що схожі марсіанські сніжинки? Яка на вигляд найвища гора Сонячної системи, і завдяки чому вона досягла такої висоти? Дізнавайтеся у ході нашої нової тематичної програми.



5. Тематична програма «Сонячна система: еволюція і сьогодення» (8+) — це уявна мандрівка Сонячною системою у пошуках відповідей на такі питання: як виникли планети, і чому вони всі розташовані в одній площині, що здатні розповісти комети про зародження Сонячної системи та багато інших.



6. Тематична програма «Вода у космосі» (8+), під час якої  ви дізнаєтеся, чому з усіх планет Сонячної системи у рідкому стані вода існує лише на планеті Земля, чи є вода у космосі, куди поділася рідка вода із колишніх водойм на Марсі та чимало інших цікавинок.



Актуальний розклад можна переглянути на сторінці "Афіша".

Презентація програми космічного ретриту Planetarium Noosphere в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні

22 липня 2024 року в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні відбулася презентація інноваційної програми космічного ре...

Реєстрацію на «Space Summer Holidays 2.0» розпочато!

Літні канікули тривають, а це значить, що вже час вирушати у нові космічні пригоди разом з Planetarium Noosphere!«Space Summer Holidays 2.0» — це 4 що...

Прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я»

31 травня 2024 року у Planetarium Noosphere відбудеться прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я». Вона включатиме оновлену наукову експозицію, нови...