Прем’єра осінньої програми «На Місяць і назад»

04 вересня
4 вересня 2024 року в просторі Planetarium Noosphere відбулася прем’єра осінньої програми «На Місяць і назад». Вона включала в себе відкриття першої в Україні Місячної зони, оновлення ігор на інтерактивних планшетах, прем’єру трьох повнокупольних фільмів та десяти тематичних програм. 

Унікальна Місячна зона

Єдина в Україні Місячна зона перенесе вас у простір посеред вкритих кратерами місячних рівнин. Тут можна дослідити рельєф єдиного природного супутника Землі і зазирнути у його надра за допомогою найбільшого в Україні інтерактивного глобуса Місяця! Ви дізнаєтеся, що шукають на Місяці різні місяцеходи, і чим наш супутник може бути корисним для підготовки майбутніх пілотованих подорожей до інших планет, а також пройти квест із селенографії (місячної географії) в ході інтерактивної гри. Також на вас чекає знайомство із головними етапами дослідження та підкорення Місяця! 



Повнокупольні новинки

Повнокупольний фільм «Перша база на Місяці»: під час його перегляду ви досліджуватимете Місяць як частину культури, історії та наукових відкриттів. Ви приєднаєтеся до розробниці віртуальних ігор, яка намагається зрозуміти, чому під час тестування гри раптом настала темрява, що завадила астронавту успішно виконати місію. Де у грі, створеній з урахуванням законів фізики, вона припустилася помилки? Може, причина в обертанні Місяця або у його походженні?



Повнокупольний мультфільм «Динозаври»: дізнавайтеся таємницю динозаврів разом з допитливою дівчинкою Селестою, з якою ми шукали у космосі планету схожу на Землю у повнокупольному мультфільмі «У пошуках нової Землі». Під час підготовки шкільної доповіді про їхню еволюцію, до кімнати Селести завітав Місяць, який запитав: а що як динозаври й досі живуть серед нас? Селеста разом з Місяцем вирушає у подорож крізь час, щоб побачити Землю такою, якою вона була у далекому минулому. Вони побачать, як динозаври еволюціонували протягом мільйонів років, як із маленьких істот вони перетворилися на гігантських хижаків та як падіння астероїда спричинило їхнє масове вимирання. Наприкінці захоплюючої мандрівки, Селеста дізнається, що далекі нащадки динозаврів і досі мешкають на Землі.



Повнокупольний мультфільм «3-2-1 Старт!» — це пригодницька історія про сміливість та кмітливість, які потрібні, щоб вирушити в космос і повернутися на Землю. Головний герой мультфільму хом'як-науковець Едвін, який живе на сміттєзвалищі, намагається вписатися в місцеву спільноту щурів, але ніхто не сприймає його серйозно. Одного разу Едвін чує гуркіт. У своєму саду він знаходить кратер і пошкодженого робота всередині. Як він тут опинився? Едвін лагодить робота і з'ясовує, що він впав з космічного корабля, який має підготувати Марс до колонізації, тож повернути його стає головною задачею хом’яка. Чи вдасться йому повернути робота на корабель до того, як він вирушить у космос разом з усіма його друзями?



Тематичні програми

Яскравим доповненням осінньої прем’єри стануть 11 тематичних програм, які дозволять кожному гостю Planetarium Noopshere — від юних мандрівників до дорослих любителів космосу — поринути у нові космічні пригоди. 



Крім того, з нагоди прем’єри оновленої програми, Planetarium Noosphere спільно з Департаментом гуманітарної політики Дніпровської міської ради з 1 вересня 2024 року запроваджують проведення безкоштовних космічних сеансів (уроків астрономії та природних наук) для учнів 1-11 класів м. Дніпро на тему «Планета Земля: таємниці еволюції». Безкоштовні сеанси проводитимуться з понеділка по п’ятницю. Для запису на безкоштовний космічний сеанс для учнів 1-11 класів м. Дніпро необхідно звернутися до адміністрації закладу освіти, яка сформує групи учнів та централізовано організує візит.

Ознайомитися з Місячною зоною Planetarium Noosphere та переглянути повнокупольні новинки можна з 1 вересня 2024 року. З розкладом сеансів можна ознайомитися тут.

Презентація програми космічного ретриту Planetarium Noosphere в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні

22 липня 2024 року в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні відбулася презентація інноваційної програми космічного ре...

Реєстрацію на «Space Summer Holidays 2.0» розпочато!

Літні канікули тривають, а це значить, що вже час вирушати у нові космічні пригоди разом з Planetarium Noosphere!«Space Summer Holidays 2.0» — це 4 що...

Прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я»

31 травня 2024 року у Planetarium Noosphere відбудеться прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я». Вона включатиме оновлену наукову експозицію, нови...