У Planetarium Noosphere відбулася презентація книги Максима Бровченка «Планета А»

05 жовтня
5 жовтня 2023 року в рамках Всесвітнього тижня космосу в просторі Planetarium Noosphere відбулася презентація книги «Планета А» юного митця із Бердянська Максима Бровченка.

Захід було відкрито прем’єрою пісні «Інші люди» дуету «Ситуація» у складі Максима Наконечного (аранжувальника і вокаліста) та Оксани Бровченко (авторки музики і тексту).



Далі гості заходу мали нагоду ознайомитися з творчістю митця під час презентації виставки картин в експозоні Planetarium Noosphere. Максим Бровченко розповів про свій шлях у мистецтві, джерела натхнення для написання книги «Планета А», а також про думки і почуття, передані на полотнах і сторінках книги.



«Книга «Планета А» — це розповідь про художній світ, який Максим уявляє крізь призму свого неординарного митецького погляду і відтворює у своїх картинах. У книзі йдеться про світ іншої зоряної системи, іншої планети, інших людей, які народжені творити та мають інші здібності», — розповіла мати Максима Оксана Бровченко.

Після знайомства з творчістю автора, гостей заходу запросили до Зоряної зали Planetarium Noosphere, де вони мали змогу переглянути повнокупольний короткометражний фільм та прослухати презентацію книги «Планета А» Максимом Бровченком у супроводі авторського 360°-візуалу, створеного командою Planetarium Noosphere.



«Це книга про уявну планету, на якій живуть надрозумні істоти. Зовні вони дуже схожі на землян, лише відрізняються особливою будовою мозку. Вони спілкуються телепатично», — зазначив Максим Бровченко. 



Під час пресконференції Максим Бровченко вручив свою картину «Атланти, мирні жителі планети А» директору виконавчому ГО «Аерокосмічний музейний центр культури та освіти молоді» (Planetarium Noosphere) Юлії Прибитковій.
«Максиме, дякуємо тобі за подарунок! Ми пишаємося тим, що простір Planetarium Noosphere прикрасить ця картина. Дякуємо тобі за внесок у мистецьку популяризацію вивчення космосу та презентацію книги «Планета А» у Planetarium Noosphere», — подякувала Юлія Прибиткова.



Серед запрошених гостей була консул Аутизм-Європа, засновниця БФ «Дитина з майбутнім» Інна Сергієнко, яка подарувала Planetarium Noosphere примірник книги «Планета А».



«Нам дуже важливо, щоб якомога більше людей дізналися про книгу «Планета А» і про особливий світогляд аутистів. Дякуємо команді Planetarium Noosphere за організацію заходу!», — сказала Інна Сергієнко.



Під час заходу Максим Бровченко, Інна Сергієнко та дует «Ситуація» були відзначені подяками від Planetarium Noosphere за мистецький внесок у популяризацію вивчення космосу.



Нагадуємо, що виставка художніх робіт Максима Бровченка триватиме у просторі Planetarium Noosphere до 15 жовтня 2023 року. Експозиція налічує понад 25 робіт юного митця про далекий Всесвіт та рідну Україну, сповнених миром, любов’ю і добром. 

Насолодитися роботами юного митця всі охочі можуть під час космічних сеансів Planetarium Noosphere!

Презентація програми космічного ретриту Planetarium Noosphere в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні

22 липня 2024 року в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні відбулася презентація інноваційної програми космічного ре...

Реєстрацію на «Space Summer Holidays 2.0» розпочато!

Літні канікули тривають, а це значить, що вже час вирушати у нові космічні пригоди разом з Planetarium Noosphere!«Space Summer Holidays 2.0» — це 4 що...

Прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я»

31 травня 2024 року у Planetarium Noosphere відбудеться прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я». Вона включатиме оновлену наукову експозицію, нови...