У Planetarium Noosphere відбулася презентація виставки космічних картин Максима Бровченка

05 квітня
5 квітня 2023 року у просторі Planetarium Noosphere відбулася презентація виставки картин юного митця з Бердянська Максима Бровченка. Гості заходу змогли не лише помилуватися мальовничими далекими світами, відчути велич космосу та безмежну любов до всього живого під час перегляду картин юного художника, а й поспілкуватися з автором та його мамою Оксаною.

Юлія Прибиткова, Project Manager Planetarium Noosphere, поділилася гордістю і висловила подяку співорганізаторам виставки:

«Макс Бровченко — це неймовірний талант із незвичайним поглядом на світ. Кожна його картина — це своєрідна подорож у космос, де кожна лінія показує особливу емоцію та почуття. Ми раді мати можливість показати творчість Макса у просторі Planetarium Noosphere і поділитися цим із гостями нашого міста та країни, адже ми впевнені, що відвідувачі виставки отримають багато естетичного задоволення та натхнення від його робіт. Дякуємо за співпрацю колегам з ГО «Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім», — сказала вона.

У рамках презентації, Макс Бровченко розповів про свої картини та світогляд. На думку юного митця, Всесвіт — це живий організм, який треба берегти та любити. Митець представив на своїх полотнах жителів планети А — мудру, добру та високотехнологічну цивілізацію —  і розповів, чому вони ніколи не воюють:

«Планета А не знає, що таке війна, бо витрачає всі сили на розвиток технологій. Якщо земляни робитимуть те саме, ми досягнемо небаченого розвитку», — зазначив Макс Бровченко.
Захопливу розповідь Макса Бровченка та живе спілкування автора з гостями презентації прикрасила його жива лекція-подорож у Зоряній залі на тему «Планети Сонячної системи» та перегляд повнокупольного анімаційного фільму. 
​​​​​​​
Наприкінці заходу відвідувачі мали нагоду поспілкуватися з юним митцем: дізнатися про витоки його творчості й захоплення космосом, про таємничу планету А, зображену на більшості його картин, і книгу про неї, яку Макс планує написати у майбутньому, а також про те, як у Макса виникла ідея підтримувати ЗСУ продажем картин.

Презентація програми космічного ретриту Planetarium Noosphere в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні

22 липня 2024 року в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні відбулася презентація інноваційної програми космічного ре...

Реєстрацію на «Space Summer Holidays 2.0» розпочато!

Літні канікули тривають, а це значить, що вже час вирушати у нові космічні пригоди разом з Planetarium Noosphere!«Space Summer Holidays 2.0» — це 4 що...

Прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я»

31 травня 2024 року у Planetarium Noosphere відбудеться прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я». Вона включатиме оновлену наукову експозицію, нови...