У Planetarium Noosphere відбулося нагородження переможців проєкту «Нові обрії STEM-освіти»

18 квітня
Сьогодні, 18 квітня 2023 року, відбулося нагородження учасників і переможців спільного проєкту Planetarium Noosphere та комунальної установи «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради — «Нові обрії STEM-освіти».

У проєкті взяли участь 35 закладів освіти та 165 учасників, серед яких учні 1-11 класів та вчителі природничих, мистецьких і технологічних дисциплін.

Підсумки проведення проєкту за номінаціями «Кейс STEАM-активностей на уроці», «Віртуальні «родзинки» STEM-технологій» і «Мрії про космічні подорожі» підбило журі, до якого були залучені провідні фахівці відповідних освітніх галузей та представники Planetarium Noosphere, а саме:

  • Оксана Салогуб — заступниця директора департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради;
  • Тетяна Нікіфорова — директорка комунальної установи «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради;
  • Юлія Прибиткова — Project Manager Planetarium Noosphere.

«Цей проєкт став чудовою нагодою для того, щоб вчителі та учні продемонстрували свої численні таланти. У проєкті взяла участь велика кількість учасників і це є доказом обдарованості наших освітян! Наукові артоб'єкти, представлені на виставці, викликають щире захоплення креативністю юних митців», — зазначила Оксана Салогуб.

Програма заходу включала екскурсію оновленою експозоною Planetarium Noosphere разом з космічним гідом, нагородження членами журі учасників та переможців дипломами і космічними подарунками від Planetarium Noosphere у трьох номінаціях, живу лекцію-подорож зоряним небом, перегляд анімаційного фільму у Зоряній залі, вільний час для самостійного ознайомлення з експозоною.

У першій номінації — «Кейс STEАM-активностей на уроці» — перемогу здобули 9 учасників, у другій — «Віртуальні «родзинки» STEM-технологій» — 6 учасників та у третій — «Мрії про космічні подорожі» — 36 учасників.

«Я радію, що ця ініціативна згуртувала навколо себе так багато освітян і їхніх учнів зі стількох навчальних закладів м. Дніпро. У кожну роботу було вкладено так багато кропіткої праці і фантазії! Дякуємо всім, хто долучився», — сказала Тетяна Нікіфорова.

Кожен учасник проєкту отримав запрошення на безкоштовне відвідування космічного сеансу Planetarium Noosphere.

«Ми пишаємося тим, що зробили свій внесок у впровадження засад STEM-освіти та розвиток креативного мислення учнів. Ми віримо, що знання можна здобути у цікавій формі і саме тому, окрім космічних подарунків від Planetarium Noosphere, всі учасники проєкту отримали запрошення на наші космічні сеанси. Вся команда Planetarium Noosphere вражена вашими неймовірними доробками», — підсумувала Юлія Прибиткова.

Нагадаємо, що 11 квітня 2023 року у просторі Planetarium Noosphere відкрилась виставка наукових артоб'єктів у номінації «Мрії про космічні подорожі» проєкту «Нові обрії STEM-освіти», яка нараховує 118 робіт. Відвідати виставку всі охочі можуть у рамках космічних сеансів Planetarium Noosphere до 1 травня 2023 року.

Презентація програми космічного ретриту Planetarium Noosphere в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні

22 липня 2024 року в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні відбулася презентація інноваційної програми космічного ре...

Реєстрацію на «Space Summer Holidays 2.0» розпочато!

Літні канікули тривають, а це значить, що вже час вирушати у нові космічні пригоди разом з Planetarium Noosphere!«Space Summer Holidays 2.0» — це 4 що...

Прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я»

31 травня 2024 року у Planetarium Noosphere відбудеться прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я». Вона включатиме оновлену наукову експозицію, нови...