У Planetarium Noosphere відкрилася виставка картин на тему космічної екології

12 квітня
Сьогодні, 12 квітня 2024 року, у просторі Planetarium Noosphere відбулося відкриття виставки “Heavy metals” (“Важкі метали”) дніпрянки Анастасії Розумної. В експозиції представлено серію робіт, що складається з 6-ти полотен, які висвітлюють проблеми екології, привертаючи увагу до засмічення не лише нашої планети, а й космічного простору.



Серія полотен виконана у стилі плакатного «агітаційного» мистецтва 60-80-х рр., характерного для доби стрімкого розвитку космонавтики.



Виставка "Heavy metals" покликана привернути увагу суспільства до необхідності змін у способі мислення і діяльності.  

В Planetarium Noosphere наразі триває оновлена програма «Колонізація та космічна екологія». Наукова експозиція Planetarium Noosphere знайомить дніпрян та гостей міста з актуальними проблемами космічної екології, такими як світлове забруднення, сміття на орбіті Землі, вичерпування корисних копалин у надрах нашої планети і поява сміттєвих континентів.

Ця проблематика відображена також у двох повнокупольних мультфільмах виробництва Planetarium Noosphere «Космічні вихідні: новий дім» і «За небокраєм: велике космічне прибирання» за мотивами графічної новели Яна та Йоахіма Чечерські, які були відібрані для показу в рамках міжнародного фестивалю повнокупольних фільмів Fulldome Festival Brno 2024 у Брно (Чеська Республіка).

Саме тому виставка Анастасії Розумної відбувається саме у просторі Planetarium Noosphere, відображаючи важливість екологічного мислення не лише на Землі, а й у космосі.

Відвідати виставку художниці всі охочі можуть до 12 травня 2024 року під час космічних сеансів Planetarium Noosphere (входить у вартість квитка). Актуальний розклад можна переглянути за посиланням.

​​​​​​​

Картини, представлені у просторі Planetarium Noosphere, можна придбати після закінчення виставки.

Європейський глядач побачить три повнокупольних фільми Planetarium Noosphere

Три повнокупольні фільми виробництва Planetarium Noosphere були відібрані для показу в рамках міжнародного фестивалю повнокупольних фільмів Fulldome F...

Прем’єра оновленої програми в Planetarium Noosphere: нові космічні подорожі вже з 17.03!

З 17 березня 2024 року в Planetarium Noosphere до Міжнародного дня планетаріїв розпочинається прем'єра двох повнокупольних фільмів та чотирьох тематич...

Корпоративне відвідування Planetarium Noosphere

Новорічні свята — чудова нагода створити теплі спогади та згуртувати колектив у неповторній атмосфері космосу та святкового настрою. Planetarium Noosp...