Європейський глядач побачить три повнокупольних фільми Planetarium Noosphere

26 березня
Три повнокупольні фільми виробництва Planetarium Noosphere були відібрані для показу в рамках міжнародного фестивалю повнокупольних фільмів Fulldome Festival Brno 2024 у Брно (Чеська Республіка).
Повнокупольні фільми «За небокраєм: велике космічне прибирання» за мотивами графічної новели Яна та Йоахіма Чечерські, «Космічні вихідні: новий дім» та «Космічний круїз», створені Planetarium Noosphere у 2023 році, пройшли суворий відбір міжнародного журі серед 73 повнокупольних фільмів, створених виробниками з різних куточків світу. 

«За небокраєм: велике космічне прибирання» – це повнокупольний фільм, створений за мотивами графічної новели Яна та Йоахіма Чечерські. Його герої – мешканці астероїда, який кружляє між орбітами Марса і Юпітера Кі та його песик Ра – намагаються з’ясувати, звідки у космосі береться сміття, яке потроху захаращує крихітний простір астероїда, і чому день у день його більшає. Вони підкажуть, як упоратися з купами космічного сміття і як подбати про планету Земля заради майбутнього.



«Космічні вихідні: новий дім» – це історія про дивовижну подорож Сонячною системою у пошуках найбільш придатної до колонізації планети або супутника. Підліток Айзек, який захоплюється астрономією, та надзвичайно розумний кіт Кларк вирушають у космічну пригоду, щоб знайти місце, яке у майбутньому зможе стати новою домівкою для людства. Друзі дізнаються багато нового про планети, та розуміють, що замість колонізації інших планет, варто спочатку навчитися дбати про свою.



«Космічний круїз» – це захоплююча подорож Сонячною системою, під час якої глядачі завітають на основні планети та деякі їхні супутники, щоб дізнатися, де рух сонячного диска небом найбільш незвичайний, де можна помилуватися полярними сяйвами, де дощить діамантами, і, нарешті, де люди зможуть оселитися в майбутньому.



Фестиваль Fulldome Festival Brno 2024 відбудеться 3-6 червня 2024 року. Цьогоріч Planetarium Noosphere братиме участь у цьому престижному міжнародному заході, який збирає виробників повнокупольних фільмів з усього світу, вже вдруге. Торік на Fulldome Festival Brno були представлені фільми «Наша космічна адреса» та «Український космос», створений на основі картин відомого сучасного українського художника Олега Шупляка, що дозволив міжнародній глядацькій аудиторії познайомитися ближче із самобутніми українськими уявленнями про зоряне небо.


У Planetarium Noosphere відкрилася виставка картин на тему космічної екології

Сьогодні, 12 квітня 2024 року, у просторі Planetarium Noosphere відбулося відкриття виставки “Heavy metals” (“Важкі метали”) дніпрянки Анастасії Розум...

Прем’єра оновленої програми в Planetarium Noosphere: нові космічні подорожі вже з 17.03!

З 17 березня 2024 року в Planetarium Noosphere до Міжнародного дня планетаріїв розпочинається прем'єра двох повнокупольних фільмів та чотирьох тематич...

Корпоративне відвідування Planetarium Noosphere

Новорічні свята — чудова нагода створити теплі спогади та згуртувати колектив у неповторній атмосфері космосу та святкового настрою. Planetarium Noosp...