Освітній практикум «Опановуємо шляхи участі у проєкті «Нові обрії STEM-освіти» у просторі Planetarium Noosphere

16 лютого
Сьогодні, 16 лютого, у просторі Planetarium Noosphere відбувся освітній практикум «Опановуємо шляхи участі у проєкті «Нові обрії STEM-освіти».

Під час проведення практикуму вчителі праці і мистецтва разом з консультанткою мистецької та технологічної галузей «Центру професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради Іриною Бойко опановували алгоритми виконання та оформлення робіт у трьох номінаціях проєкту:

  • «Кейс STEАM-активностей на уроці»;
  • «Віртуальні «родзинки» STEM-технологій»;
  • «Мрії про космічні подорожі».
Учасники проєкту отримали методичні поради щодо розробки інтегрованого уроку з елементами STEАM-освіти, що дозволить залучити науку і мистецтво для опанування шкільної програми. 



Також учасники практикувалися у створенні відеозапису віртуальної екскурсії або фрагменту уроку із використанням інтерактивних експонатів в експозоні Planetarium Noosphere, завдяки яким учні зможуть унаочнити здобуті знання.



Крім того, учасники створили макети наукових арт-об'єктів, які поєднують реалізацію інженерних та конструкторських знань, технологічних та мистецьких умінь.

​​​​​​​
Зазначимо, що Planetarium Noosphere спільно з комунальною установою «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради та за підтримки Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради розпочав міський проєкт «Нові обрії STEM-освіти».

Проєкт покликаний реалізувати програму впровадження STEM(STEАM)-освіти у навчальних закладах м. Дніпра, активного використання інноваційних методів навчання, формування в учнів цілісної картини Всесвіту, трансдисциплінарного підходу до викладання природничих, технологічних та мистецьких дисциплін. 

Ініціатива дозволить розкрити особисті професійні якості учителів, стимулювати їх до самовдосконалення, а також розвинути конструкторські і мистецькі здібності учнів. 
Проєкт надає можливість актуалізувати використання навчального предмета «Технології» не тільки під час вивчення природничо-математичних дисциплін, а й у процесі опанування уроків освітньої галузі «Мистецтво».

Учасники проєкту — вчителі природничих, мистецьких і технологічних дисциплін та учні закладів загальної середньої освіти м. Дніпра за трьома віковими категоріями: молодша група (10 — 13 років); середня група (14 — 18 років), старша група (починаючи з 19 років) — педагоги. Конкурсанти можуть брати участь у проєкті з власними роботами, які були створені як особисто, так і групою чи командою.

Підсумки проведення проєкту підбиватиме журі, до якого будуть залучені провідні фахівці відповідних освітніх галузей та представники Planetarium Noosphere. Виставка робіт учителів і учнів відбудеться у просторі Planetarium Noosphere з 11 по 17 квітня 2023 року. Нагородження учасників грамотами та космічними подарунками від Planetarium Noosphere проходитиме 18 квітня 2023 року в експозоні Planetarium Noosphere.
​​​​​​​
Стежте за новинами проєкту на нашому сайті! 

Презентація програми космічного ретриту Planetarium Noosphere в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні

22 липня 2024 року в рамках конференції Міжнародної Асоціації Планетаріїв IPS 2024 у Берліні відбулася презентація інноваційної програми космічного ре...

Реєстрацію на «Space Summer Holidays 2.0» розпочато!

Літні канікули тривають, а це значить, що вже час вирушати у нові космічні пригоди разом з Planetarium Noosphere!«Space Summer Holidays 2.0» — це 4 що...

Прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я»

31 травня 2024 року у Planetarium Noosphere відбудеться прем’єра літньої програми «Зорі та сузір’я». Вона включатиме оновлену наукову експозицію, нови...